top of page

Wandelen in de tuin van Fons - 6 april 2020

Bijgewerkt op: 25 nov. 2020

Maandag 6 april Gosh, dacht ik deze namiddag, gosh ja... Normaal was ik nu gaan wandelen.. Tja, jammer maar helaas, covid heeft er anders over beslist...

We redden ons hier...We blijven thuis, en zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het nergens...

"Doe het maar goed, zegt mijn maatje, want gij zijt een risicogeval, hé... Dat wist ik vijftig jaar geleden ook al ,ging ze verder, en toch heb ik toen het risico genomen..." Ze vindt blijkbaar dat ze daar nog mee kan lachen ook...

Och we mogen ons gelukkig prijzen. We hebben niets te kort. Als we iets nodig hebben, wordt het in de garage afgezet... Eerst dacht ik dat het Sinterklaas was, die dat deed.. Maar toen ik bemerkte dat er ook altijd een rekeningetje bij zat, wist ik dat ik weeral mis zat ...

En omdat de wandeling in Brasschaat niet doorging, besloot ik dan maar om hier in mijnen hof maar wat te wandelen.

Ik vertrek op mijn terras en dan langs het tuinpad...

't Is niet hetzelfde : er staat geen bord (van Leen) dat zegt dat je welkom bent of geen vaan van Casa Callenta dat aangeeft dat je weer op de juiste plaats bent.

Reinhilde haar fiets staat niet op het voetpad.

't Is niet hetzelfde. Zou Patricia haar haar weer wat bijgegroeid zijn? En zouden er weer enkele nieuwe zijn ?


Pas vertrokken wordt mijn aandacht getrokken door een verdwaalde tulp tussen de heide.

Ze eist alle aandacht op. Ik vraag me af hoe die daar gekomen is. Maakt niet uit ze mag er schitteren. Ik hou ze niet tegen. en dat venteke op den achtergrond doet dat ook niet.

Die doet al vele jaren niks meer. Die ziet er niet oud uit want zelfs na veertig jaar ziet die er nog altijd maar drie jaar oud uit. Maar hij doet eigenlijk zijn werk niet meer..

Hij was eigenlijk aangeworven om af en toe eens een pijltje te schieten als 't niet goed aan was , maar ik zie hem de laatste tijd niet veel meer schieten. Hij heeft zijn pijlen allemaal verschoten.

Zelfs op de vogeltjes maakt hij geen indruk meer; die zetten zich gewoon op zijne kop..Hij zou best wat assertiever mogen zijn.

Zo alleen wandelen is 't toch niet. Zo zonder ne babbel.. Zonder gezelschap... 'k Hoop dat die corona-affaire vlug voorbij is...'k Ben nog niet halverwege mijnen hofpad en 'k hou het al voor bekeken.

Misschien loop ik volgende maand het volgende stuk.. De eerste maandag van de maand, weet je wel...

Groetjes !!!!!

Fons


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page