top of page
Infosessies
In samenwerking met diverse partners informeren we jou/jullie graag tijdens onze infosessies. Lotgenoten delen hun ervaringen, artsen geven informatie, partners zijn aanwezig om op jouw vragen antwoord te geven.
​
Wij verwelkomen jou graag en breng gerust iemand mee.
Infosessie
Terug aan het werk na kanker
“Weer aan het werk gaan na kanker is geen evidentie. Heel wat mensen ervaren drempels en zitten met vragen, twijfels en onzekerheden: ‘Ik wil weer aan het werk gaan. Hoe pak ik dit aan?’, ‘Wie moet toestemming geven voor een werkhervatting?’, ‘Ik heb nog last van nevenwerkingen. Hoe zullen mijn collega’s en werkgever hierop reageren?’, ‘Ik kreeg mijn ontslag tijdens mijn ziekteperiode. Hoe start ik met de zoektocht naar een nieuwe job?’, ‘Vertel ik in een sollicitatiegesprek dat ik een kankerbehandeling gehad heb?’ …
Emino ondersteunt via het project Rentree mensen in alle aspecten van de werkhervatting. Graag vertellen zij wat de ervaringen van de deelnemers zijn en brengen zij u op de hoogte van de mogelijkheden voor jouw begeleiding van ‘Rentree’.
Infosessie
Voeding en kanker, feiten en fabels
Mensen met kanker stellen zich heel wat vragen over hun voeding. In hun omgeving, in de media en op het internet stuiten ze op tegenstrijdige antwoorden. Anke Van den Rym en Jasmin Verjans, beiden onco-diëtisten onderscheiden vandaag feiten van fabels, op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten.
Infosessie
Reconstructieve
heelkunde na borstkanker, wat zijn
de opties anno ...
"Iedere persoon is anders, iedere kanker is verschillend, iedere borst is (was) uniek."
"Iedere persoon heeft nood aan een oplossing op maat."
Dr. Wouter Peeters, plastische chirurg van de Borstkliniek Voorkempen, laat u kennismaken met het brede gamma van mogelijkheden op het vlak van borstreconstructie. Hij vertelt hoe hij samen met de persoon steeds komt tot een behandeling op maat.
Infosessie 'Hoe communiceer ik
met mijn arts'
Hoe vaak gebeurt het niet - thuiskomen van een doktersbezoek en je realiseren wat je bent vergeten te vragen? Of je hebt de uitleg toch niet helemaal begrepen? Vaak is er niet veel tijd en word je geconfronteerd met heel wat informatie die niet altijd makkelijk te verwerken is.
Wat kun je zélf doen om een consultatie zo zinvol mogelijk te maken (naast het gekende vragenlijstje)? Zijn er nog andere bronnen van informatie, en hoe kun je het kaf van het koren scheiden?
In een workshop van ongeveer een uur gaan we aan de slag om nóg beter voorbereid het gesprek aan te gaan. Deelnemers krijgen de kans om actief deel te nemen en voorbeelden uit hun dagelijks leven te bespreken, maar niks moet - je mag ook gewoon komen luisteren.
Door Gabry Kuijten, coördinerend arts van My Cancer Navigator bij het Antikankerfonds
Infosessie 'Kanker... hoe praat ik
er over met mijn (klein)kinderen'
Een diagnose als kanker treft je als familie. Vaak roept dit veel vragen op over hoe al dan niet met de (klein-)kinderen te communiceren over de ziekte en de impact van de behandeling. Hoe betrekken we kinderen bij iets waar we hen eigenlijk liefst zo ver mogelijk van willen weghouden?
​
Kristin Amssoms (psychologe AZ Klina) en Leen Spoormans (kinderpsychologe AZ Voorkempen) geven graag wat tips over hoe we kinderen kunnen ondersteunen als een (groot-) ouder of naaste getroffen wordt door kanker.
Infosessie
Leven met mijn stoma,
vriend én vijand'
Valence Matheuse kreeg 9 maart 2016 de diagnose endeldarmkanker. De stoma was tijdelijk, de gevolgen van endeldarmkanker voor de rest van haar leven. Gevolgen waar ze, met het nodige geduld, steeds beter mee kan omgaan.
Valence is ervaringsdeskundige en specialist op het gebied van ‘The Patient Experience en The Patient Journey. Ze auditeert, adviseert en geeft trainingen in ziekenhuizen om deze patiënten beleving steeds te verbeteren voor meer patiënten tevredenheid.
En bij Casa Callenta komt ze haar verhaal delen. Herkenbaar, eerlijk en open. Hoe ga je met jouw stoma om? Ongemakken, ja die zijn er ook...
Casa Callenta zorgt er tegelijk voor dat er experten aanwezig zijn die extra duiding kunnen geven bij vragen.
Infosessie
Prostaatkanker...
nog vaak een taboe?!
Prostaatkanker, hoe ga je om met deze taboe-ziekte? Hoe ga je om met medische adviezen? Ervaar ook jij angst, onzekerheid of eenzaamheid?
Manuel Bogers, ervaringsdeskundige, getuigt. Casa Callenta zorgt er voor dat er experten aanwezig zijn die extra duiding kunnen geven bij vragen.
Infosessie 'Financiële gemoedsrust
en samenlevingsvormen'
Lekker eten, het zit in elk van ons. Maar tijdens je behandeling heb je misschien niet altijd even veel honger of zin om iets te eten. Het kan best zijn dat alle smaken hetzelfde zijn.
Daarom zijn kleinere 'fingerfood' hapjes ideaal en je kan die smaakvol en gezond maken. De onco-diëtisten laten jou graag iets nieuw ontdekken en proeven.
Infosessie 'Borstkanker, voor elk
type een gepaste behandeltraject'
Wat is borstkanker? Is elke borstkanker dezelfde? Hoe verloopt het behandeltraject? Welke ingreep is er vereist? Wat is de impact van de behandeling op mijn lichaam? Hoe word ik verder opgevolgd? ....
Wat is het belang van hormonale therapie en wat zijn mogelijke neveneffecten?
Ongetwijfeld zijn dit enkele van de vele vragen die u zich stelt.
Borstchirurg Dr. Kinget en medisch oncoloog en coördinator van de Borstkliniek Voorkempen Dr. Didier Verhoeven, geven een woordje uitleg en beantwoorden graag uw vragen.
bottom of page