top of page
  • els984

Bloemkool-gehakballetjes

We delen hier graag terug een superlekker recept. Deze balletjes maakte we tijdens de workshop 'fingerfood' onder begeleiding van Anke en Jasmin, onco-diëtisten van AZ Klina.


Wat heb je nodig

  • 400 gr gehakt

  • 1 bloemkool

  • 1 sjalot

  • 1 ei

  • paneermeel

  • olijfolie

  • kruiden: peper, zout, currypoeder

Hoe ga je aan de slag

  • Verwarm je oven voor op 150°

  • Was en snij de bloemkool in roosjes

  • Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie

  • Kruid met peper, zout en currypoeder

  • Laat ongeveer 20 minuten

bakken

Hoe ga je verder

  • Verwarm je oven naar 180°

  • Mix de bloemkoolroosjes fijn

  • Voeg de andere ingrediënten toe

  • Meng alles goed en rol gelijke balletjes

  • Bak gedurende 10 minuten in de oven. Draail alle balletjes om en bak verder in de oven voor ongeveer 10 minuten.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page