We delen hier graag terug een superlekker recept. Deze balletjes maakte we tijdens de workshop 'fingerfood' onder begeleiding van Anke en Jasmin, onco-diëtisten van AZ Klina.
Wat heb je nodig
400 gr gehakt
1 bloemkool
1 sjalot
1 ei
paneermeel
olijfolie
kruiden: peper, zout, currypoeder
Hoe ga je aan de slag
Verwarm je oven voor op 150°
Was en snij de bloemkool in roosjes
Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie
Kruid met peper, zout en currypoeder
Laat ongeveer 20 minuten
bakken
Hoe ga je verder
Verwarm je oven naar 180°
Mix de bloemkoolroosjes fijn
Voeg de andere ingrediënten toe
Meng alles goed en rol gelijke balletjes
Bak gedurende 10 minuten in de oven. Draail alle balletjes om en bak verder in de oven voor ongeveer 10 minuten.
Comments