top of page

Bloemkool-gehakballetjes

els984

We delen hier graag terug een superlekker recept. Deze balletjes maakte we tijdens de workshop 'fingerfood' onder begeleiding van Anke en Jasmin, onco-diëtisten van AZ Klina.


Wat heb je nodig

  • 400 gr gehakt

  • 1 bloemkool

  • 1 sjalot

  • 1 ei

  • paneermeel

  • olijfolie

  • kruiden: peper, zout, currypoeder

Hoe ga je aan de slag

  • Verwarm je oven voor op 150°

  • Was en snij de bloemkool in roosjes

  • Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie

  • Kruid met peper, zout en currypoeder

  • Laat ongeveer 20 minuten

bakken

Hoe ga je verder

  • Verwarm je oven naar 180°

  • Mix de bloemkoolroosjes fijn

  • Voeg de andere ingrediënten toe

  • Meng alles goed en rol gelijke balletjes

  • Bak gedurende 10 minuten in de oven. Draail alle balletjes om en bak verder in de oven voor ongeveer 10 minuten.


 
 
 

Comments


bottom of page