Dit hapje werd voorgesteld door de onco-diëtisten tijdens de workshop fingerfood. Tijdens je behandeling heb je niet altijd even veel honger. Zo nu en dan een klein, voedzaam én gezond hapje tussendoor is dan zeker een aanrader. En deze eiermuffins zijn daar een mooi en lekker voorbeeld van.
Wat heb je nodig?
10 eieren
100 ml melk
groenten naar keuze - bvb kerstomaat en spinazie
optioneel: geitenkaas of gemalen kaas
peter en zout
Hoe ga je aan de slag?
verwarm je oven voor op 180°
Vet de bakvormpjes in met margarine of olie
Snij de spinaize fijn en verdeel over de bakvormpjes
Snij de tomaatjes in 4 en leg in elke bakvorm 4 stukjes
Breek de geitenkaas en verdeel over de bakvorm
Kluts de eieren met de melk. Kruid met peper en zout.
Giet het eimengsel over de garnalen.
Plaats de bakvormen 20 min in de oven.
Tip: restjes gekookte groenten (vb. boontjes, broccoli, wortel, bloemkool,... van het avondmaal zijn ideaal om te verwerken in dit gerechtje
댓글