top of page

di 14 sep

|

Casa Callenta, Brasschaat

Infosessie: Mijn stoma, vriend én vijand

"Na de operatie werd ik wakker uit mijn narcose en ik voelde dat de stoma rechts geplaatst was… Dit was positief want rechts betekende tijdelijk. Deze tijdelijke ileostoma (dunne darm stoma) is een korte tijd in mijn leven geweest maar ik zal mijn stoma niet vergeten.

Infosessie: Mijn stoma, vriend én vijand
Infosessie: Mijn stoma, vriend én vijand

Tijd & Locatie

14 sep 2021 13:30

Casa Callenta, Brasschaat, Zwembadweg 5, Brasschaat

Over deze activiteit

Deze tijdelijke ileostoma (dunne darm stoma) is een korte tijd in mijn leven geweest maar ik zal mijn stoma niet vergeten. Kort maar krachtig, pijnlijk en dwingend maar bovenal noodzakelijk en ondersteunend. Ondersteunend voor een stuk darm dat hierdoor kon gaan functioneren. De stoma is dicht en op mijn buik heb ik een prachtig litteken, naast een veel groter litteken. Dit zijn mijn medailles, mijn eretekens voor moed en doorzettingsvermogen."

Valence Matheuse kreeg 9 maart 2016 de diagnose endeldarmkanker. De stoma was tijdelijk, de gevolgen van endeldarmkanker voor de rest van haar leven. Gevolgen waar ze, met het nodige geduld, steeds beter mee kan omgaan.

Valence is ervaringsdeskundige en specialist op het gebied van ‘The Patient Experience en The Patient Journey. Hoe ervaart de patiënt/ de mens  die lijdt, zijn tijd en contacten in het ziekenhuis? Het onthaal, de communicatie en de opname? Wat is goed? Hoe komt dat? Wat kan beter en vooral hoe kan het dan beter? Ze auditeert, adviseert en geeft trainingen in ziekenhuizen om deze patiënten beleving steeds te verbeteren voor meer patiënten tevredenheid.

En vandaag komt ze haar verhaal vertellen.

Dr. Simoens (ZNA Jan Palfijn) en een stomaverpleegkundige (Goed Stomahuis) zijn deze dag ook aanwezig mocht u vragen hebben. 

Deel dit Event

bottom of page